Kycklinggryta
Kycklinggryta finns i många olika varianter med olika smaker och färger världen över. Majoriteten av alla kycklinggrytor har gemensamt att man bryner kyckling tillsammans med grönsaker för att sedan koka allting i 15 minuter. Denna artikel beskriver en kycklinggryta som innehåller krossade tomater, kikärtor, lök och matlagningsgrädde.
Ingredienser
- 600 g Kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 300 g krossade tomater
- 2 msk olivolja
- 200 g kikärtor
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk salt
- 0.5 msk svartpeppar
Gör så här
Skär kycklingen i bitar och skiva löken. Lägg kycklingen och löken i en stekpanna och stek tills att kycklingen har fått färg.
Ta fram en kastrull och lägg i kycklingen och löken. Tillsätt matlagningsgrädden, kikärtorna, olivoljan och de krossade tomaterna.
Salta och peppra och låt det sedan koka i 15 minuter.
Servera!
Tips & Tricks
Kycklinggryta passar perfekt med ris eller pasta.
Man kan byta ut kikärtorna och de krossade tomaterna med vilka grönsaker man vill. Testa gärna med zucchini och paprika.