
Appletini
Appletini är en förkortning för Apple Martini. Appletini består av vodka, sourz apple och limejuice. Drinken blev riktigt populär för…
Mimosa är en bubblande drink som oftast består av champagne eller mousserande vin och nerkyld citrusjuice som apelsinjuice eller grapefruktjuice. Drinken serveras oftast tillsammans med brunch eller till bröllop.
Börja med att hälla grapefruktjuice i ett dricksglas och ställ den sedan i kylen i ca 1-2 timmar. Juicen ska vara riktig kall innan blandningen.
Ta nu fram en champagne glass och häll i champagnen. Tillsätt sedan den nerkylda grapefruktjuicen och blanda ordentligt med en drinkpinne eller gaffel.
Servera!
Vill man ha en lite mer tropisk mimosa kan man använda 3.75 cl grapefruktjuice och 3.75 cl blodapelsinsjuice.
Om man tänker använda mousserande vin ska vinet inte vara sött.