Mimosa

Foto: CC BY-SA 2.0 Susan

Mimosa är en bubblande drink som oftast består av champagne eller mousserande vin och nerkyld citrusjuice som apelsinjuice eller grapefruktjuice. Drinken serveras oftast tillsammans med brunch eller till bröllop.

Ingredienser

  • 7.5 cl grapefruktjuice
  • 7.5 cl champagne

Gör så här

Börja med att hälla grapefruktjuice i ett dricksglas och ställ den sedan i kylen i ca 1-2 timmar. Juicen ska vara riktig kall innan blandningen.

Ta nu fram en champagne glass och häll i champagnen. Tillsätt sedan den nerkylda grapefruktjuicen och blanda ordentligt med en drinkpinne eller gaffel.

Servera!

Tips & Tricks

Vill man ha en lite mer tropisk mimosa kan man använda 3.75 cl grapefruktjuice och 3.75 cl blodapelsinsjuice.

Om man tänker använda mousserande vin ska vinet inte vara sött.

 

<-- Gilla gärna

Mint julep

Mint julep är en whisky baserad drink som beskrevs först på 1800-talet. Utöver whisky som brukar vara bourbon, använder man…

Negroni

Negroni är en utsökt drink som anses vara en aperitif, med andra ord en aptitretare som serveras oftast före maten.…

Mai Tai

Mai Tai är namnet på en drink som lätt översättas till ”utom denna värld”, vilket är väldigt passande med tanke…

Sex on the beach

Sex on the beach är en otroligt god och somrigt drink och kommer med ett väldigt spännande namn. Det finns…

Appletini

Appletini är en förkortning för Apple Martini. Appletini består av vodka, sourz apple och limejuice. Drinken blev riktigt populär för…

Pink lady

Pink lady är en drink som består av gin, citronjuice, grenadin och ibland lite äggvita. Drinken brukar serveras i ett…

Lemon drop

Lemon drop är en väldigt lätt drink som passar perfekt under varma årstider. Drinken kan både göras riktig sur eller…

Gimlet

Gimlet är en simpel men väldigt uppfriskande drink som går både snabbt och är enkel att göra. I en väldig…

Pina colada

Pina Colada är en förfriskande drink som är väldigt somrig. Många förknippar Pina coladas med sol och bad. Uttalet på…