Mimosa

Foto: CC BY-SA 2.0 Susan

Mimosa är en bubblande drink som oftast består av champagne eller mousserande vin och nerkyld citrusjuice som apelsinjuice eller grapefruktjuice. Drinken serveras oftast tillsammans med brunch eller till bröllop.

Ingredienser

  • 7.5 cl grapefruktjuice
  • 7.5 cl champagne

Gör så här

Börja med att hälla grapefruktjuice i ett dricksglas och ställ den sedan i kylen i ca 1-2 timmar. Juicen ska vara riktig kall innan blandningen.

Ta nu fram en champagne glass och häll i champagnen. Tillsätt sedan den nerkylda grapefruktjuicen och blanda ordentligt med en drinkpinne eller gaffel.

Servera!

Tips & Tricks

Vill man ha en lite mer tropisk mimosa kan man använda 3.75 cl grapefruktjuice och 3.75 cl blodapelsinsjuice.

Om man tänker använda mousserande vin ska vinet inte vara sött.

 

<-- Gilla gärna

Mai Tai

Mai Tai är namnet på en drink som lätt översättas till ”utom denna värld”, vilket är väldigt passande med tanke…

Negroni

Negroni är en utsökt drink som anses vara en aperitif, med andra ord en aptitretare som serveras oftast före maten.…

Gin fizz

Gin Fizz är en den mest populära drinken bland fizz samlingen. Fizz drinkarna är sura med en bas som består…

Mint julep

Mint julep är en whisky baserad drink som beskrevs först på 1800-talet. Utöver whisky som brukar vara bourbon, använder man…

Cuba libre

Cuba libre som betyder ”fria kuba” är en drink som huvudsakligen består av rom och kola. Cuba libre servas oftast…

Pink lady

Pink lady är en drink som består av gin, citronjuice, grenadin och ibland lite äggvita. Drinken brukar serveras i ett…

Pina colada

Pina Colada är en förfriskande drink som är väldigt somrig. Många förknippar Pina coladas med sol och bad. Uttalet på…

Gimlet

Gimlet är en simpel men väldigt uppfriskande drink som går både snabbt och är enkel att göra. I en väldig…

Appletini

Appletini är en förkortning för Apple Martini. Appletini består av vodka, sourz apple och limejuice. Drinken blev riktigt populär för…