Guacamole
Guacamole är en avokadobaserad röra med ursprung i Mexico. Röran förekommer ofta med tortillachips, tacos eller nachos. Huvudingrediensen är avokado, dock kan man till exempel tillsätta tomat, vitlök, peppar, jalapeño, lök eller citronsaft för att variera smaken.
Ingredienser
- 2 mogna avokado
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk salt & peppar
- 1 tsk hackad koriander
- ½ tsk cayennepeppar (valfritt)
- 1 vitlöksklyfta
- ½ Tomat
Gör så här
Börja med att dela avokadorna och ta ut kärnan. Frigör sedan fruktköttet från skalet och lägg fruktköttet i en skål. Tillsätt citronsaften, salt, peppar, koriandern och cayennepepparn.
Mosa nu ingredienserna i skålen med en gaffel eller potatisstöt. Hacka sedan vitlöksklyftan och tomaten i mindre bitar, lägg även sedan de i skålen och blanda lite lätt.
Låt röran stå i rumstemperatur i ca 1 timme.
Servera!
Tips & Tricks
Vill man dryga ut guacamolen kan man till exempel tillsätta crème fraiche, gräddfil eller yoghurt.
Istället för gaffel eller potatisstöt kan man använda en mixer för en mer finkornig guacamole.
Vill man ha en mindre vattning guacamole kan man plocka ut kärnan från tomaten innan man hackar och blandar in den.