Köttfärspaj
Köttfärspaj smakar mycket bra och väldigt enkelt att göra. Rätten görs i två steg, först gör man degen, sedan gör man fyllningen. Man kan valfritt välja mellan degbotten på pajen eller bara ha ett pajtak. Köttfärspaj påminner om tacopaj men smakar annorlunda mest på grund av tacokryddan.
Ingredienser
- 2 ½ dl vetemjöl
- 100 g smör
- 2 msk vatten
- 400 g köttfärs
- 1 lök (gul)
- 200 g champinjoner (frivilligt)
- 400 g krossade tomater
- 200 g majs
- 1 ägg
Gör så här
Lägg mjölet och smöret i en bunke tillsammans med vattnet och arbeta fram en deg. Lägg sedan degen i kylskåpet och börja med fyllningen.
Hacka löken och skiva svampen. Lägg lök och svamp i en stekpanna och stek i ca 2minuter. Tillsätt nu köffärsen och stek tills dess att den fått färg.
Tillsätt krossade tomaterna och majsen, sänk värmen och låt puttra i ca 3 minuter. Häll sedan över köttfärsröran i en ugnssäker form.
Ta ut degen ur kylen och kavla ut den. Lägg sedan degen ovanpå formen som ett lock och pensla med ägget. Stick lite hål med en gaffel. Låt gräddas i mitten utav ugnen i ca 15 min på 225 °C.
Servera!
Tips & Tricks
Servera gärna med en click crème fraiche eller kanske en vitlökssås.
Testa gärna med att krydda köttfärsen med grillkrydda.