Tacopaj
Tacopaj är väldigt enkelt att göra och älskas av folk i alla åldrar och passar väl i olika sammanhang. Tacopajen görs i två steg. Först gör man en vanlig pajdegsbotten som man sedan fyller med köttfärs och diverse tillbehör som tomat och lök.
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 50 g margarin
- 1 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 400 g köttfärs
- 3 dl riven ost
- 1 lök (gul)
- 3 dl crème fraiche
- 1 påse tacokrydda
- 1 dl vatten
- 2 tomater
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 °C och smula sedan ner margarinet i en skål. Tillsätt mjöl, salt och mjölk. Blanda ihop tills du har en deg.
Tryck ut degen i en pajform och grädda det i 10 minuter. Medan degen förgräddas, bryn köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt Tacomixen och vatten.
Lägg köttfärsen i pajformen. Skiva tomaterna och löken och lägg det överst. Blanda ihop crème fraichen med osten och bre ut över färsen.
Grädda pajen på 225 °C i mitten utan av ugnen i ca 15 minuter. Toppa gärna pajen med några tortillabröd.
Servera!
Tips & Tricks
Testa att servera tacopajen med crème fraiche eller gräddfil.
Vill man ha lite mer sting i pajen kan man tillsätta jalapeños i ost och crème fraiche blandningen.