Ugnspannkaka
Ugnspannkaka, fläskpannkaka och tjockpannkaka är alla namn för denna rätt. Det är en pannkaka som görs i ugn. Vanligtvis så är det fläsk i pannkakan i form av bacon, men det går bra även utan. Smet och smak påminner mycket om vanliga svenska pannkakor.
Ingredienser
- 1 paket bacon eller tärnat fläsk (frivilligt)
- 3 st ägg
- 8 dl mjölk
- ½ tsk salt
- 4 dl vetemjöl
- Sylt och grädde till servering
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 °C och smörj en ugnsform. Om du vill ha fläsk i så strimla baconet och stek i en stekpanna. Lägg fläsket i ugnsformen efter stekning.
Vispa ihop ägg, socker, mjölk och salt. Blanda nu i vetemjölet i smeten och vispa till dess att du har en jämn och fin smet.
Häll smeten i ugnsformen och låt sedan pannkakan gräddas i ugnen i 30 minuter. Ta ut ugnspannkakan och dela upp i fyrkanter.
Servera med sylt och grädde.
Tips & Tricks
Det går bra att göra ugnspannkaka utan bacon.
Istället för att lägga i baconet kan man testa med att servera den vid sidan.