Lax i ugn
Lax i ugn är mycket innehållsrikt, nyttigt och kräver inte mycket arbete att göra. Man kan göra lax i ugn på massvis med olika kryddor och smaksättningar. En viktig sak i alla recepten är att tillagningen av den tinade laxen tar 10-15 minuter på 220°C i mitten utav ugnen. I denna artikel beskrivs ett recept med persilja, vitlök och citron.
Ingredienser
- 600 g lax
- 2 msk persilja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk salt
- 0.5 msk peppar
- 2 msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- 4 st citronskivor
Gör så här
Sätt ugnen på 220°C. Ta fram en bunke och pressa i vitlöksklyftorna. Häll i olivoljan, den pressade citronen, persiljan, salt och peppar. Rör om ordentligt.
Skär laxen i lika stora skivor och lägg i en ugnsform. Ta fram blandningen bunken och fördela innehållet på laxen. Lägg en citronskiva på varje laxbit. Lägg in i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Servera!
Tips & Tricks
Var noga med att inte ha i laxen för länge i ugnen, den kan då bli torr.
Testa gärna lax i ugn med Potatismos och haricoverts.