
Margarita

Margarita är en klassisk drink som brukar serveras i ett coupetteglas. Coupetteglas brukar även kallas för margaritaglas. Margarita består av tequila, limejuice och apelsinlikör, den vanligaste apelsinlikören att använda är cointreau.
Ingredienser
- 4 cl Tequila
- 2 cl Apelsinlikör (till exempel Cointreau)
- 3 cl Limejuice
- Salt
- 1 Limeklyfta
Gör så här
Börja med att ta fram ett margaritaglas. Har du inga sådana glas går det bra att använda ett vinglas istället. Häll salt på en liten tallrik. Fukta kanten på glaset och vänd det upp och ned i tallriken så att kanten blir täckt med salt.
Häll i tequilan, apelsinlikören och limejuicen i en shaker och skaka. Saknar du en shaker så kan du använda något annat förslutningsbart.
Häll ner drinken i margaritaglaset (om du har använd limejuice med fruktkött så kan du filtrera bort fruktköttet med en sil) och fäst limeklyftan på kanten.
Servera!
Tips & Tricks
För att göra en jordgubbsmargarita kan man byta ut limejuicen och saltet mot 1 msk jordgubssylt och sedan tillsätta lite krossad is.
Har men inte Cointreau tillgängligt går bra att använda någon annan apelsinlikör.