Uppsägningsbrev

Foto: CC BY-ND 2.0 vince42

Uppsägningsbrev är ett dokument som man skriver för att meddela att ett anställningsavtal ska upphöra. Det används ofta för att förtydliga att man väljer att avsluta tjänsten men även för att garantera att man verkligen kan gå ifrån tjänsten efter anställningsavtalets uppsägningstid.

Gör så här

Börja gärna uppsägningsbrevet med att tacka för tiden på företaget, finns det personer som man tycker extra mycket om kan man självklart tacka de. Det är viktigt att man är professionell och inte skriver något negativt om någon eller företaget i sig. Detta förenklar om man ska lämna chef eller någon person på företaget som referens eller om man väljer att återvända.

I nästa paragraf skriver man att man härmed säger upp sin tjänst och meddelar X antal dagar före, där X är uppsägningstidens dagar räknat från den dagen man lämnar in uppsägningsbrevet. Uppsägningstiden står nästan alltid i anställningsavtalet. Står den inte där så kan man fråga sin närmaste chef eller någon annan på företaget.

Som avslut kan man skriva ytterligare något positivt om företaget och önska de lycka. Skriv sedan på pappret tillsammans med dagens datum och lämna in.

Tips & Tricks

Vill man vara extra säker på att företaget tar hänsyn till uppsägningsbrevet kan man skriva ut två kopior, där chefen skriver på ett som man sedan tar och sparar.

Ett uppsägningsbrev är inte alltid nödvändigt men aldrig fel. Har man väldigt gott förtroende för sin chef kan man ta chefen åt sidan och meddela att man vill sluta.

<-- Gilla gärna

Cuba libre

Cuba libre som betyder ”fria kuba” är en drink som huvudsakligen består av rom och kola. Cuba libre servas oftast…

Mimosa

Mimosa är en bubblande drink som oftast består av champagne eller mousserande vin och nerkyld citrusjuice som apelsinjuice eller grapefruktjuice.…

Gin fizz

Gin Fizz är en den mest populära drinken bland fizz samlingen. Fizz drinkarna är sura med en bas som består…

Sex on the beach

Sex on the beach är en otroligt god och somrigt drink och kommer med ett väldigt spännande namn. Det finns…

Appletini

Appletini är en förkortning för Apple Martini. Appletini består av vodka, sourz apple och limejuice. Drinken blev riktigt populär för…

Negroni

Negroni är en utsökt drink som anses vara en aperitif, med andra ord en aptitretare som serveras oftast före maten.…

Lemon drop

Lemon drop är en väldigt lätt drink som passar perfekt under varma årstider. Drinken kan både göras riktig sur eller…

Pink lady

Pink lady är en drink som består av gin, citronjuice, grenadin och ibland lite äggvita. Drinken brukar serveras i ett…

Gimlet

Gimlet är en simpel men väldigt uppfriskande drink som går både snabbt och är enkel att göra. I en väldig…