Potatismos

Potatismos är en väldig god och enkel sidorätt att tillaga. Potatismos passar lika väl till vardags som till fest. Potatismos…

Äggröra

Äggröra är en populär, enkel och snabb maträtt. Det är lätt att förbereda och passar in i nästan varje måltid.…

Äppelpaj

Äppelpaj är en mycket omtyckt efterrätt med färsk smak av äpplen och kanel. Äppelpajen serveras oftast med vaniljsås, men även med…

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor liknar väldigt mycket de lite tunnare svenska varianterna. Skillnaden är att man har bakpulver i blandningen vilket gör…

Pulled pork

Pulled pork är en metod av att tillaga kött, men ses ofta som en maträtt. Köttet som används brukar vara…

Scones

Scones är ett bakverk som ursprungligen kommer från Storbritannien, där de oftast njuts med en kopp te. Som tillbehör kan…

Cheesecake

Cheesecake är en dessert som byggs upp av flera lager. Grundreceptet är baserat på färskost som fyllning och grova kex…

Pannacotta

Pannacotta är en dessert som härstammar från Italien och betyder ”kokt grädde”. Efterrätten består huvudsakligen av tillagad grädde som svalnar…

Kyckling i ugn

Kyckling kan tillagas på många sätt, men det vanligaste brukar vara direkt i ugn. Kycklingkött i sig är väldigt innehållsrikt,…

Våfflor

Våfflor är ett klassik bakverk som lätt känns igen av sin runda eller fyrkantiga form. Våfflor tillagas enkelt och snabbt…

Hummus

Hummus är en röra som har sitt ursprung i mellanöstern men har på senare tid även blivit populär i andra…

Brownies

Brownies påminner mycket om kladdkaka, den är mjuk, kladdig och har en fyllig chokladsmak. Brownies brukar oftast skäras i mindre kvadratiska…