Toggle navigation
Hur gör man
Alla
Recept
Teknik
Övrigt
Creme Brulee
Creme brulee (crème brûlée) som betyder ”bränt grädde” på franska är en dessert som är enkel och går snabbt att…
Köttbullar
Köttbullar förekommer världen över och är en favorit här hemma i Sverige. Rätten introducerades under 1700-talet och har sedan dess…
Biff stroganoff
Biff stroganoff, även känd som bara stroganoff, är en maträtt som passar perfekt till både vardag och fest. Till skillnad…
Rödvinssås
Rödvinssås är precis som namnet tyder en sås som mest består av rödvin. Rödvinssås passar perfekt till kött där såsen…
Smulpaj
Smulpaj eller smulepaj är unik i och med att den inte har något pajskal utan fyllningen läggs direkt i en…
Kanelbullar
Kanelbullar, kanelsnäckor eller kanelsnurror som de även kallas är ett väldigt gott bakverk som blev vanligt i Sverige under 1950-talet.…
Tacopaj
Tacopaj är väldigt enkelt att göra och älskas av folk i alla åldrar och passar väl i olika sammanhang. Tacopajen…
Ugnspannkaka
Ugnspannkaka, fläskpannkaka och tjockpannkaka är alla namn för denna rätt. Det är en pannkaka som görs i ugn. Vanligtvis så…
Pasta carbonara
Pasta alla carbonara eller enbart carbonara som det heter är en italiensk pastarätt med ursprung i Rom. Rätten skapades i…
Guacamole
Guacamole är en avokadobaserad röra med ursprung i Mexico. Röran förekommer ofta med tortillachips, tacos eller nachos. Huvudingrediensen är avokado,…
Iste
Iste är en riktig uppfriskande dryck, som är speciellt populär under sommaren. Drycken serveras gärna med is och kan vara…
Brunsås
Brunsås förknippas oftast med köttbullar men passar precis lika bra till kyckling, slottsstek eller pannbiffar. Att göra såsen tar inte…
Ladda in fler