
Rabarberpaj

Rabarberpaj är en paj som har rabarber som huvudingrediens, men med bland annat socker för att balansera rabarbens syrlighet. Det finns flera olika typer av rabarberpaj där största skillnaden är att man antingen använder sig av vanlig pajdeg eller smuldeg. I detta recept på rabarberpaj så kommer vi använda av oss vanlig pajdeg.
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 2 ägg
Gör så här
Börja med att sätta på ugnen på 225 °C. Blanda sedan vetemjöl, socker, vaniljpulver och bakpulver i en skål.
Smält smöret och blanda ner det smälta smöret och ett av äggen i skålen. Jobba ihop en deg och tryck ut den i en ugnsfast form.
Skala rabarbern och skär i skivor, ungefär 1 cm tjocka. Tryck sedan ner rabarberskivorna i ugnsformen. Pensla pajen med det andra ägget och grädda i 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera!
Tips & Tricks
Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås/marsansås.
Testa gärna att ta bort hälften av rabarbern och byta ut mot jordgubbar för att göra en god jordgubbs- och rabarberpaj.
Om det blir lite deg över efter man tryckt ut den i ugnsformen så kan man använda det som lock.
Testa gärna att göra en smulpaj med rabarber för att se vilken som är din favorit.