
Potatissallad

Potatissallad är snabblagat och jätte gott. Potatissallad passar perfekt till de flesta grill- och kötträtter. Potatissallad kommer i många former och färger världen över, men en klassisk svensk potatissallad brukar bestå av potatis, crème fraiche, majonnäs och lite persilja.
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 3 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 msk persilja
- 2 krm salt
Gör så här
Fyll en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Skala potatisarna, lägg ner dem i det kastrullen och låt dem koka i 20 minuter. Lyft sedan bort kastrullen och låt potatisarna svalna.
Skär potatisarna i små fyrkanter och lägg i en bunke. Blanda sedan ihop med crème fraiche, majonnäs och persilja.
Salta och smaka av potatissalladen och låt den sedan gärna vila några minuter.
Servera!
Tips och Tricks
Om man är allergisk mot ägg så kan man byta ut majonnäsen mot antingen mer crème fraiche eller äggfri majonnäs.
För att göra potatissalladen laktosfri kan man byta ut crème fraichen mot laktosfri variant.