Ladda ner torrents

Torrent är en fil som innehåller information om andra filer och mappar, så kallad metadata. Med att ladda ner torrents syftar man på att ladda ner andra filer som kan vara alltifrån program och appar till musik, e-böcker, film och spel. Det är väldigt enkelt att komma igång med torrent nerladdning och tar inte mycket tid.

Gör så här

Först och främst behöver man en torrent klient, detta är ett program som utför själva nerladdning. Har man inte det kan man ladda ner och installera en klient gratis från nätet. Exempel på populära klienter som oftast använda är µTorrent, Transmission och Vuze.

Innan man börjar ladda ner en fil är det viktigt att känna till vissa termer. Distributörer (DB) eller seeders på engelska står för antalet användare som har laddat ner hela filen och delar med sig av den. Reciprokörer (RP) eller engelska leachers står för antalet användare som laddar ner filen men inte har hela. När en reciprokör laddar ner hela filen omvandlas personen till en distributör.

Både distributörer och reciprokörer påverkar nedledningens hastighet. Desto fler användare som delar med sig, desto snabbare kan man ladda ner. Antalet sådana användare är också ett tecken på att torrenten är av bra kvalitet och äkta.

Nästa steg är att söka efter en torrent fil för nerladdning. Sådana filer finns utspridda ute på webben, de mest populära sidorna är bland annat Torrentz.eu och ThePirateBay.se. En sökning brukar ge flera resultat. För att vara säker på att torrenten är äkta och att man får en snabb nerladdning kan man sortera efter distributörer. Välj sedan at öppna filen med mest distributörer.

Nu ska torrent klienten öppna filen, gör den inte det kan du gå till torrent klienten, klicka på ”Lägg till” och följa instruktionerna. Filen börjar nu laddas ner, när den är klar finns de under förvalt mapp, mappen ”Nerladdningar” är en vanlig mapp att spara sådana filer.

Tips & Tricks

Ett alternativ till torrent filer är magnet länkar eller på engelska magnet links. Största skillnaden är att magnet länkar identifierar och länkar till innehåll. För en användare är det ingen större skillnad.

Man ska vara försiktig med vad man laddar ner och öppnar. Alla kan ladda upp egna torrents och därför kan vissa sådana innehålla sabotageprogram. Denna risk minimerar man genom att ladda ner torrents med många distributörer och inte köra exekverbara program from okända källor.

<-- Gilla gärna

Appletini

Appletini är en förkortning för Apple Martini. Appletini består av vodka, sourz apple och limejuice. Drinken blev riktigt populär för…

Gimlet

Gimlet är en simpel men väldigt uppfriskande drink som går både snabbt och är enkel att göra. I en väldig…

BRF Styrelse

Att sitta i styrelsen för en bostadsrättsförening kan vara givande, utöver ansvar för fastigheten så ansvarar man även för ekonomin…

Mint julep

Mint julep är en whisky baserad drink som beskrevs först på 1800-talet. Utöver whisky som brukar vara bourbon, använder man…

Mimosa

Mimosa är en bubblande drink som oftast består av champagne eller mousserande vin och nerkyld citrusjuice som apelsinjuice eller grapefruktjuice.…

Negroni

Negroni är en utsökt drink som anses vara en aperitif, med andra ord en aptitretare som serveras oftast före maten.…

Lemon drop

Lemon drop är en väldigt lätt drink som passar perfekt under varma årstider. Drinken kan både göras riktig sur eller…

Pina colada

Pina Colada är en förfriskande drink som är väldigt somrig. Många förknippar Pina coladas med sol och bad. Uttalet på…

Gin fizz

Gin Fizz är en den mest populära drinken bland fizz samlingen. Fizz drinkarna är sura med en bas som består…