
Kräftsoppa

Kräftsoppa är en soppa som baseras på skaldjuret kräfta. Kräftsoppa går snabbt att göra och smakar utsökt. Utöver det så är maträtten nyttigt. Kräftsoppa är perfekt att göra dagen efter en kräftskiva om man har fått lite kräftor över.
Ingredienser
- 2 morötter
- 2 msk smör
- 1 l vatten
- 1 dl hummerfond
- 3 msk mjöl
- 1 tub kräftost
- 2 dl crème fraiche
- 150 g kräftstjärtar
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
Gör så här
Ta fram ett rivjärn och riv morötterna. Smält smöret i en kastrull och lägg i morötterna, vattnet och hummerfonden. Tillsätt sedan mjölet under omrörning.
Tillsätt kräftost, crème fraiche och rör om. Låt puttra i ca 2-3 minuter. Lägg sedan i kräftstjärtarna. Avsluta sedan med att hälla i saltet och pepparn.
Lägg sedan kräftsoppan i en skål och toppa gärna med lite dill.
Servera!
Tips & Tricks
Det går lika bra att använda kräftstjärtar på burk som att ta rester ifrån kräftskivan.
Testa att byta ut kräftstjärtarna mot räkor för att göra en god räksoppa.