
Iskaffe

Iskaffe är ett uppfriskande alternativ till vanligt bryggkaffe och passar perfekt till sommaren. Iskaffe går snabbt och är enkelt att göra och det krävs inget mer än snabbkaffe, vatten och iskuber för den enklaste varianten. Det går dock att variera genom att bland annat tillsätta mjölk, honung eller smaksatt sirap i olika nyanser och smaker.
Ingredienser
- 3 dl kallt vatten eller mjölk
- 1 tsk snabbkaffe
- 5 iskuber
Gör så här
Ta fram ett glas och häll i vattnet eller mjölken. Här går det även att använda 50/50, blanda 1.5 dl vatten med 1.5 dl mjölk.
Häll i snabbkaffet och blanda med gaffel tills att kaffet har löst sig helt i vätskan. Vill man ha en helt jämn blandning kan man istället använda en mixer.
Häll i iskuberna för att göra klart iskaffet. Avslutningsvis kan man toppa med lite vispgrädde.
Servera!
Tips & Tricks
Man kan även göra iskaffe direkt från bryggkaffe. Enklast är att brygga kaffe först och sen låta den stå i kylen ca 3-5 timmar. Tillsätt sedan några iskuber och servera.
Det finns många olika smaksatta sirap som går utmärkt att blanda ihop med iskaffet. Testa gärna med olika sorters sirap tills du hittar din favorit.