
Glass

Det är få saker som är så gott under sommarhalvåret som glass. Glass brukar man göra med glassmaskin, men till den som inte vill investera i en glassmaskin går det utmärkt utan. Då kan man även själv bestämma ingredienserna i glassen och smaksätta den precis som man vill.
Ingredienser
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2.5 dl socker
- valfri smak, till exempel vaniljstång, jordgubbe, blåbär, choklad och hallon
Gör så här
Blanda socker, mjölk och grädde i en kastrull och värm tills att sockret har smält. Precis innan du ska ta av kastrullen ifrån spisen tillsätt smakämnet, till exempel med vaniljstång och rör om. Häll över smeten i en plastbunke, plasta in och lägg i kylen och vänta tills den har svalnat.
Ta en stor skål och fyll med is. Ta sedan fram en mindre skål och häll blandningen i den. Lägg den mindre skålen i den större och tryck ner den en bit (så att den lilla skålen är helt omsluten av is).
Ta fram en mixer och vispa glassblandningen i ca 10 minuter. Lägg sedan in bägge skålarna i frysen och låt dem ligga i 30-45 minuter. Efter det ska man ta ut skålarna, vispa i ca 5 minuter till. Toppa sedan gärna med lite bär.
Servera!
Tips & Tricks
Man kan byta ut vaniljstången mot valfri smak. Allt ifrån turkisk peppar till pistage fungerar, bara fantasin sätter gränserna.
Vill man att glassen ska bli mer krämig kan man tillsätta lite mer grädde.