Fisksoppa
Fisksoppa är en måltid som går snabbt att göra och är otroligt nyttig. Man ska äta fisk minst två till tre gånger i veckan sägs det, för att få i sig den mängd av D-vitamin och omega-3-fetter som vi behöver för att klara av vardagen. Fisksoppa görs oftast på vit fisk men det går även att använda sig av till exempel lax.
Ingredienser
- 400 g vit fisk
- 1 purjolök
- 2st morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 fiskbuljongtärningar
- 5 dl vatten
- 3 dl crème fraiche
- 3 dl vitt vin
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 50 g smör
Gör så här
Skala och riv morötterna, skiva sedan purjolöken. Smält nu smöret i en gryta eller kastrull och lägg i morötterna, purjolöken och pressa i vitlöken.
Häll i vattnet, vinet och lägg i buljongtärningarna. Låt koka i ca 5 minuter. Lägg sedan crème fraichen och tillsätt salt och peppar.
Dela upp fisken i inte allt för stora bitar och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda tills dess att fisken är färdig ca 10-15 minuter.
Servera!
Tips & Tricks
Lägg gärna någon färsk krydda ovanpå soppan så som timjan eller basilika.
Testa att tillsätta kräftstjärtar i soppan, det passar perfekt tillsammans.
Man kan använda vilken vit fisk som helst till soppan, men även annan fisk, så som lax fungerar underbart.