
Bloody Mary

Bloody Mary är en kryddig, ingrediensrik och mycket god drink. Grunden för drinken utgörs av vodka och tomatjuice, som man sedan kryddar med diverse kryddor och garnerar ordentligt. Bloody Mary passar perfekt till brunch och ses i många sammanhang som ett effektivt medel som bakfylla. Själva namnet Bloody Mary är uppkallad efter den engelska drottningen Maria I.
Ingredienser
- 4.5 cl vodka
- 9 cl tomat juice
- 1.5 cl citronsaft
- 1 krm worcestershiresås
- 1 krm tabasco
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
Garnering
- 1 selleristjälk
- 1 baconskiva
- 1 citronskiva
- 2-3 oliver
- 2-3 skivor prickigkorv
Gör så här
Ta fram ett highballglas och häll i vodkan, tomat juicen och citronsaften. Rör om lite med en gaffel och tillsätt sedan worcestershiresåsen, tabascon, saltet och pepparn. Försätt röra om ytterligare med gaffeln i ca 1-2 minuter.
Lägg selleristjälken och baconskivan i drinken. Lägg sedan citronskivan på kanten. Ta fram en tandpetare och trä igenom oliverna och prickigakorven, lägg sedan de på den färdiga Bloody Mary drinken.
Servera!
Tips & Tricks
För att få drinken nerkyld kan man ha den i kylen ca 2-3 timmar innan man garnerar. Dock ska man röra om ordentligt så fort man tar ut drinken från kylen.
Det går utmärkt att skippa köttet utan att tappa drinkens smak.