Blogg

Att blogga har blivit mer och mer populär med åren. Att blogga är ett enkelt sätt att få sin röst hörd, sprida ett budskap, berätta om hur ens dag har varit eller bara berätta var man köpt den där snygga tröjan. En del bloggar som hobby, andra har det som sitt heltidsarbete.

Det finns två olika approacher för att sätta upp en blogg, det enkla sättet är att använda sig av en tjänst som erbjuder att hålla i ens blogg. Det andra sättet, som är lite krångligare är att själv sätta upp en blogg på ett webbhotell. Vilken typ av blogg som passar för en själv beror på vad man har för krav.

Det enkla sättet (att använda en bloggtjänst)

Att använda sig av en bloggtjänst är det lättaste sättet att få upp en blogg. Sök upp en bloggtjänst som passar just dig. Registrera dig på sidan och få en inloggning. Logga nu in och gör ditt första blogginlägg. En fördel med det enkla sättet är att de flesta av bloggtjänsterna är gratis. En nackdel med det enkla sättet är dock att man oftast är låst till ett visst domännamn och inte kan byta.

Det lite svårare sättet (använda sig av ett webhotell)

Det lite svårare sättet kostar ofta lite pengar. Det brukar röra sig om kring 200-300kr per år för att hyra ett webhotell (inklusive ett domännamn). När du söker efter ett lämpligt webhotell för din blogg var noga med att de erbjuder så kallade ”one-click-installers” för bloggar. Om du inte hittar denna information någonstans på deras sida brukar det gå utmärkt att antingen maila och fråga eller använda sig av online-support-chatten. De olika typer av bloggar som brukar erbjudas är Wordpress, Joomla eller Drupal. Skillnaderna mellan dessa är inte stor, dock brukar de flesta anse att Wordpress är enklast att börja med.

Tips & Tricks

Spendera gärna lite tid och titta runt på teman till din blogg, en personifierad blogg är mycket trevligare och känns mer genuin än en som har standard utseendet.

Tänk på innehållet du lägger upp på din blogg, förstaintryck är viktigt för användare som besöker din blogg.

<-- Gilla gärna

Cuba libre

Cuba libre som betyder ”fria kuba” är en drink som huvudsakligen består av rom och kola. Cuba libre servas oftast…

Gimlet

Gimlet är en simpel men väldigt uppfriskande drink som går både snabbt och är enkel att göra. I en väldig…

BRF Styrelse

Att sitta i styrelsen för en bostadsrättsförening kan vara givande, utöver ansvar för fastigheten så ansvarar man även för ekonomin…

Negroni

Negroni är en utsökt drink som anses vara en aperitif, med andra ord en aptitretare som serveras oftast före maten.…

Pina colada

Pina Colada är en förfriskande drink som är väldigt somrig. Många förknippar Pina coladas med sol och bad. Uttalet på…

Lemon drop

Lemon drop är en väldigt lätt drink som passar perfekt under varma årstider. Drinken kan både göras riktig sur eller…

Appletini

Appletini är en förkortning för Apple Martini. Appletini består av vodka, sourz apple och limejuice. Drinken blev riktigt populär för…

Pink lady

Pink lady är en drink som består av gin, citronjuice, grenadin och ibland lite äggvita. Drinken brukar serveras i ett…

Sex on the beach

Sex on the beach är en otroligt god och somrigt drink och kommer med ett väldigt spännande namn. Det finns…