Arbetsgivarintyg

Foto: CC BY-SA 2.0 tescho

Arbetsgivarintyg är papper som bevisar att du har varit anställd på ett jobb. Arbetsgivarintyg krävs att du skickar in när du ansöker om arbetslöshetsersättning via A-kassan.

Gör så här

Blanketter för arbetsgivarintyg hittar du hos ditt fack. Antingen ringer du dem och ber dem skicka hem papper till dig eller så går in på deras hemsida och skriver ut blanketter.

Om du inte får tag i blanketter ifrån ditt fack så erbjuder Arbetslöshetskassornas samorganisation en blankett som godkänns av samtliga a-kassor.

Efter du har fått blanketterna måste din tidigare arbetsgivare fylla i dem för att de ska vara giltiga.

Var noga med att läsa igenom allting som fylls i så att det stämmer. Se till att punkter så som hur uppsägningen gick till stämmer. Om det står att du sa upp dig men egentligen blev du uppsagd kan detta påverka din ansökan om arbetslöshetsersättning negativt och kanske ge avslag.

Tips & Tricks

Be gärna om ett arbetsgivarintyg av din arbetsgivare när du slutar på ett jobb, det är lättare att ha ett liggandes än att be sin gamla arbetsgivare om ett.

Kom ihåg att dubbelchecka intyget, till exempel provisionslön och rörliga tillägg står nedskrivna under ”komplettering till arbetsgivarintyg” om du har haft det.

Spara gärna arbetsgivarintyget i en pärm med andra viktiga dokument som anställningsbevis och kontrakt, vilket gör att du enkelt hittar den igen.

<-- Gilla gärna

Cuba libre

Cuba libre som betyder ”fria kuba” är en drink som huvudsakligen består av rom och kola. Cuba libre servas oftast…

Negroni

Negroni är en utsökt drink som anses vara en aperitif, med andra ord en aptitretare som serveras oftast före maten.…

BRF Styrelse

Att sitta i styrelsen för en bostadsrättsförening kan vara givande, utöver ansvar för fastigheten så ansvarar man även för ekonomin…

Mint julep

Mint julep är en whisky baserad drink som beskrevs först på 1800-talet. Utöver whisky som brukar vara bourbon, använder man…

Gin fizz

Gin Fizz är en den mest populära drinken bland fizz samlingen. Fizz drinkarna är sura med en bas som består…

Lemon drop

Lemon drop är en väldigt lätt drink som passar perfekt under varma årstider. Drinken kan både göras riktig sur eller…

Pink lady

Pink lady är en drink som består av gin, citronjuice, grenadin och ibland lite äggvita. Drinken brukar serveras i ett…

Pina colada

Pina Colada är en förfriskande drink som är väldigt somrig. Många förknippar Pina coladas med sol och bad. Uttalet på…

Appletini

Appletini är en förkortning för Apple Martini. Appletini består av vodka, sourz apple och limejuice. Drinken blev riktigt populär för…