Pulled pork
Pulled pork är en metod av att tillaga kött, men ses ofta som en maträtt. Köttet som används brukar vara fläskkarré eller bogblad av gris. Tillagningen sker under låg värme och lång tid vilket ger en mycket saftig, mör och smakrik kött.
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré
- 5 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 msk flingsalt
- 1 msk farinsocker
- 1 msk paprikapulver
- 200 g barbecuesås
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 125°C. Lägg köttet i en ugnsform och stick i den med hjälp av gaffel, detta gör att den tar åt sig mer av kryddorna. Häll barbecuesåsen i en bunke och pensla sedan köttet med den ca 3-4 gånger.
Skala och hacka både gul löken och vitlöksklyftorna, lägg sedan de mindre bitarna i en separat bunke. Tillsätt flingsaltet, farinsockret och paprikapulvret. Blanda ingredienserna i bunken med handen och gnid sedan in de i köttet.
Lägg ugnsformen i ugnen och låt den stå i ca 5-6 timmar. Ta sedan ut köttet och riv den i mindre delar med hjälp av en gaffel.
Servera!
Tips & Tricks
Har man barbecuesås över kan man ta ut köttet innan ca 1 timme innan den är klar och pensla 2-3 gånger till.