Lasagne
Lasagne är en italiensk maträtt som består av pastaplattor och sås. Lasagnen fick sitt stora genomslag i Sverige under 1980 talet. Lasagne är en snabb och enkel rätt att laga hemma som passar perfekt till lunch och middag.
Ingredienser
- 9 st lasagneplattor
- 400 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 100 g riven ost
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 200°C. Sätt nu igång en platta på hög värme, skär löken fint och lägg sedan i löken. Innan löken har fått färg lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt nu salt, peppar, vattnet och buljongtärningen.
Ta fram en ugnsform och varva lager om 3 lasagneplattor och köttfärs tills ugnsformen är full. Det vill säga, ett lager köttfärs, lägg 3 st lasagne plattor, upprepa.
Strö riven ost på toppen och låt sedan gratineras i ugnen i 40 minuter. Ta sedan ut formen och låt den svalna i ca 5 - 10 minuter.
Servera!
Tips & Tricks
Servera gärna lasagnen med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt.
Man kan tillsätta ca 400g krossade tomater om man vill dryga ut lasagnen.