Kyckling i ugn
Kyckling kan tillagas på många sätt, men det vanligaste brukar vara direkt i ugn. Kycklingkött i sig är väldigt innehållsrikt, det finns bland annat proteiner, mineraler och vitaminer i köttet. Utöver detta finns det fett i skinnet, vilket är en viktig energikälla. Det finns många sätt att tillaga kyckling i ugn, här beskiver vi en god kycklingfilé rätt med nyttiga grönsaker.
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 25 g smör
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 100 g broccoli
- 1 grön & 1 röd paprika
- 1 liten gullök
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 125°C. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem med smöret. Skölj broccolin och koka separat i en kastrull med vatten tills de blir mjuka.
Lägg kycklingfiléerna i en ungform och stek i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Skär paprikorna och gullöken i mindre bitar, bryn grönsakerna några minuter i en stekpanna.
Ta ut kycklingfiléerna, lägg på tallrik tillsammans med grönsakerna och tillsätt valfri sås.
Servera!
Tips & Tricks
Maträtten går utmärkt att servera med andra kolhydrater som ris, pasta och bulgur.