Kladdkaka
Kladdkaka passar perfekt till fikan eller som efterrätt. Den går fort att göra och smakar kanon. Variera gärna kladdkakan genom att servera med antingen grädde eller glass. Glöm inte att strö florsocker ovanpå kladdkakan. Hur kladdig kladdkakan är beror på hur länge man har den i ugnen, man kan testa sig fram tills man hittar sin egna perfekta konsistens.
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2 st ägg
- 1.5 dl mjöl
- 4msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- florsocker
Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg sedan smöret i en kastrull och sätt den på plattan. Medans du väntar på att smöret smälter, blanda de övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och vispa tills alla ingredienser har blandats.
Häll sedan alla ingredienser i en ugnsform, lägg den i ugnen och låt kladdkakan sedan ligga i ugnen i ca 20 minuter. Strö nu ett tunt lager florsocker ovanpå kladdkakan.
Servera!
Tips & Tricks
Om du önskar att kladdkakan är kladdigare, ta ut den ur ugnen tidigare, om du önskar att kladdkakan är mindre kladdig låt den ligga i ugnen lite längre.
När du vispar kladdkakan, vispa inte för kladdkakan upplevs torrare om den vispas för länge.
Kladdkakan går utmärkt att servera med grädde eller glass.