Biff stroganoff
Biff stroganoff, även känd som bara stroganoff, är en maträtt som passar perfekt till både vardag och fest. Till skillnad från den lite vanligare maträtten korv stroganoff så innehåller biff stroganoff precis som det låter biff istället för falukorv, vilket gör den lite mer exklusiv.
Ingredienser
- 500 g biff (till exempel lövbiff)
- 2 lökar (gul)
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
Gör så här
Hacka löken fint och skär biffen i centimeterlånga strimlor.
Börja steka biffen och löken, tills dess att biffen har fått lite färg. Använd gärna en stekpanna med hög kant då denna maträtt är rätt såsig.
Tillsätt tomatpurén, de krossade tomaterna och grädden och låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera!
Tips & Tricks
Biff stroganoff går utmärkt att servera med couscous eller ris.
Man kan byta ut biffen mot korv för att göra korv stroganoff.
Med en klick crème fraiche blir maträtten mer krämig och ger fylligare smak.