Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor liknar väldigt mycket de lite tunnare svenska varianterna. Skillnaden är att man har bakpulver i blandningen vilket gör att de jäser under tillagningen och därför blir lite tjockare. Till amerikanska pannkakakor brukar man ha ägg, bacon eller korv, men även sötare tillbehör som glass, chokladsirap, honung, grädde, lönnsirap och sylt fungerar.
Ingredienser
- 2.5 dl mjölk
- 1 ägg
- 2.5 msk smör
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2 msk socker
Gör så här
Börja med att vispa mjölken och ägget i en bunke tills det blir fluffigt. Smält sedan 2 msk smör separat i en kastrull och häll i smeten.
Tillsätt nu vetemjölet, bakpulvret, saltet och sockret i smeten och blanda ordentligt. Ta fram en stekpanna och smält de sista 0.5 msk smöret.
Häll ca 1 msk av smeten och grädda det i cirka 1.5 minut. När det börjar bubbla är det dags att vända. Grädda i ytterligare 1.5 minut. Sedan är en pannkaka klar, fortsätt nu så tills hela smeten är slut.
Servera!
Tips & Tricks
Vill man ha mindre pannkakor kan man minska mängden smet man har i stekpannan. Istället för 1 msk kan man förslagsvis ha 0.5 msk smet.