Äggröra
Äggröra är en populär, enkel och snabb maträtt. Det är lätt att förbereda och passar in i nästan varje måltid. Man kan simpelt anpassa maträtten efter eget behag, genom till exempel blanda i olika örter, ost, gräddfil eller korv.
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 krm salt
- 1 msk margarin eller matolja
- 1 krm svart/vit peppar alternativt vitlökspeppar
Tillagning
Börja med att kläcka äggen i en skål och tillsätt salt och peppar. Vispa tills röran har jämn färg. Alternativt kan man också blanda in 1 msk vatten, mjölk, olivolja eller gräddfil.
Lägg margarinet eller matoljan i en stekpanna och rör om så att stekpannans innehåll blir jämnt fördelat över hela stekpannan.
Häll över skålens innehåll i stekpannan, och se röran börja stelna. Så fort detta sker, rör om blandningen försiktigt i pannan.
När hela blandningen stelnat, flyttar man på stekpannan från spisen. Om man så önskar, kan man krydda med till exempel färska örter.
Servera!
Tips & Tricks
Man kan undersöka om stekpannan är tillräcklig varm innan man häller i röran genom att man häller några droppar vatten i stekpannan. Om dropparna avdunstar, är pannan redo.
Överstekt äggröra blir hård och gummiliknande. Detta kan undvikas genom att bland annat i slutet av tillagningsprocessen försiktigt lyfta på stekpannan ett par sekunder och sedan lägga tillbaka den.